Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu peste 9% în primele zece luni din 2017

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, a crescut în primele zece luni din 2017 faţă de perioada similară din 2016 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată cu 10,2%, respectiv cu 9,2%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuaruie – 31 octombrie 2017 comparativ cu perioada similară de anul trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 10,2% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (13,1%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (12,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (5,8%).

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 9,2%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (13,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (11,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (4,8%).

În octombrie 2017 comparativ cu septembrie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie brută, a scăzut pe ansamblu cu 0,6%, din cauza scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (5,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (0,5%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,0% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (1,1%).

Scăderi s-au înregistrat în comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (5,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (0,4%).

În octombrie 2017 comparativ cu octombrie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie brută, în octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016 a înregistrat o creştere cu 13,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (18,0%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (13,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (8,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului auto, serie ajustată, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016 a înregistrat o creştere cu 12,9% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (15,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (14,2%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (7,5%).

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.