Cluj: Cafenelele Narcoffee Roasters, extinse la nivel internațional; prima franciză a ajuns la Praga

Rețeaua de cafenele de specialitate, Narcoffee Roasters, fondată de doi antreprenori clujeni, a deschis prima franciză la Praga, într-un centru comercial, în urma unei investiţii de 80.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit unui comunicat al reţelei de cafenele transmis, vineri, Narcoffee Roasters Praga este cea de-a cincea unitate din rețeaua proiectului clujean și prima din afara României. „Rețeaua de cafenele de specialitate, Narcoffee Roasters, fondată de antreprenorii clujeni Marcelus Suciu și Dan Isai, a deschis prima sa franciză la Praga. Aceasta este situată la intrarea principală a Centrului Comercial Chodov Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Cehia, dar şi din Europa Centrală şi de Est.

Cu o investiție de 80.000 de euro, Narcoffee Roasters Praga este cea de-a cincea unitate din rețeaua proiectului clujean și prima din afara României la mai puțin de trei luni de la intrarea în București”, se arată în documentul citat. Până la finalul anului, cei doi antreprenori își propun încă o franciză, dar și extinderea propriei reţele, iar în scurt timp vor începe lucrările şi pentru a doua cafenea Narcoffee Roasters, în zona pietonală din centrul oraşului Praga. „Narcoffee Roasters este un concept atractiv pentru Europa datorită produsului foarte special, a brandului și a design-ului specifice conceptului. Suntem în discuții pentru a acorda francize în mai multe orașe europene și sperăm ca în anul 2018 să putem spune că Narcoffee Roasters este un lanț european de cafenele pornit la Cluj”, a afirmat Dan Isai, cofondator Narcoffee Roasters și fondator SaladBox.

Noua cafenea din Praga respectă întocmai tipicul conceptelor autohtone, cu un meniu pe bază de espresso, adică specialități de cafea precum flat white, long black sau latte și un meniu pe bază de cafea la filtru. În plus, meniul mai include și infuzii de ceai negru Indian sau Matcha, precum și răcoritoare din fructe presate la rece. „Praga nu este un oraș străin de cafeaua de specialitate. Dimpotrivă, vorbim de un oraș european care deja emite pretenții când vine vorba de cafea de înaltă calitate. Acest lucru ne dă curaj și ne motivează”, a subliniat şi Marius Nica, head barista în cadrul Narcoffee Roasters, campion naţional şi premiat internaţional în latte art.

Narcoffee Roasters este un concept de cafenele de specialitate fondat de către doi dintre cei mai importanți oameni de afaceri clujeni din domeniul HoReCa, Marcelus Suciu și Dan Isai, cu o investiție inițială de 500.000 euro, sumă necesară pentru extinderea rețelei în Cluj și București. În prezent, rețeaua numără 5 cafenele în Cluj-Napoca, București și Praga. Materia primă este adusă din țări precum Costa Rica, Etiopia, Guatemala sau Columbia și este atent pregătită sub supervizarea lui Marius Nica.

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.