ad-test-0
ad-test-2

Eşecul în afaceri, un element care indică lipsa competenţei?

Antreprenorii români nu dispun de informaţii relevante în legătură cu sursele de finanţare, organizaţiile care sprijină antreprenoriatul şi programele de educaţie destinate lor. Mai mult decât atât, imaginea negativă a eşecului în afaceri în România, dar şi mediului economic dificil sunt percepute ca obstacole importante de către antreprenori. Acestea sunt concluziile primei ediţii a  Barometrului percepţiei asupra mediului antreprenorial românesc – Antreprenorii vorbesc, lansat astăzi de Ernst & Young, în premieră la Romanian Business Leaders Summit.

Chiar dacă 50% dintre respondenţi sunt de părere că societatea şi cultura românească este încurajatoare pentru ei, răspunsurile lor privind modul în care este perceput eşecul în afaceri de către mediul de afaceri şi societate în ansamblu nu sunt deloc încurajatoare: doar 12% au răspuns că eşecul este perceput ca o oportunitate de învăţare, în timp ce 32% consideră că este un obstacol pentru viitoarele proiecte de afaceri, iar 24% îl consideră un indicator al lipsei competenţelor. Amploarea acestor răspunsuri arată că România este încă departe de a deveni o societate care acordă sprijin antreprenorilor, indicând o tendinţă de descurajare pentru asumarea riscului în start-up-uri.
Îmbunătăţirea comunicării privind succesul antreprenorilor şi promovarea oportunităţilor de carieră şi dezvoltare personală oferite de antreprenoriat sunt acţiunile percepute a avea cel mai mare impact asupra îmbunătăţirii culturii antreprenoriale în următorii trei ani.

În continaurea analizei veți putea citi aspecte privind importanța educației și trainingului - cu cât mai educaţi, cu atât mai antreprenoriali și despre perspectiva pesimistă privind reglementările și impozitarea.

Analiza completă poate fi citită pe site-ul partenerilor noștri www.cariereonline.ro.

 

About Author

Editor CariereOnline.ro
ad-test-3