Prospex Oil and Gas a descoperit un zăcământ de gaze în Suceava, acțiunile companiei cresc cu 30%

Acțiunile companiei britanice Prospex Oil and Gas, listată pe bursa din Londra, au crescut, luni, cu peste 30%, după ce a anunțat că a descoperit un zăcământ de gaze în nord-estul României, în urma explorării sitului Bainet, potrivit unui comunicat publicat luni de companie.

Compania a anunțat că operatorul zonei concesionate Suceava EIV-1, Raffles Energy, a descoperit un nou zăcământ de gaze în situl Bainet. PXOG Massey, unitatea Prospex, deține o participație non-operațională de 50% din zona concesionată din Suceava, care este localizată în zona unui bazin de hidrocarburi din nord-estul României.

Zona Bainet-1 a fost forată până la o adâncime totală de 600 de metri şi a fost găsit un rezervor de 9 milioane de metri cubi, cu 8 milioane de metri cubi de gaze de o calitate bună, care a fost testat la un debit de aproximativ 33.000 de metri cubi pe zi.

Situl a fost pus în conservare pentru o perioadă scurtă de timp înainte să fie conectat la uzina de procesare a gazelor operată de Raffles.

După ce se vor acorda aprobările necesare, producția experimentală de la zăcământul de gaz de la Bainet ar putea începe în al doilea trimestru din 2018.

Programul de lucrări detaliate care include și bugetele aferente pentru următoarea perioada de trei ani (2018-2020) a fost elaborat împreună cu specialiștii de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) și a fost deja transmis la ANRM spre avizare, a precizat compania.

Prospex Oil and Gas este o companie de investiţii care îşi construieşte portofoliul în domeniul petrolului şi al gazelor.

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.