Google Maps introduce funcția de partajare a localizării în timp real

Google Maps introduce funcția de partajare a localizării în timp real astfel încât persoanei căreia utilizatorul îi va da această informație va putea vedea în orice moment unde se află pe hartă și cât mai are până la punctul de întâlnire, anunță, joi, Google.

Funcția de partajare a localizării în timp real (în engleză: „real time location sharing”) poate fi dezactivată oricând sau poate fi activată pentru o perioadă determinată.

Funcția „share location” va fi disponibilă în câteva zile în aplicația Google Maps de la Android și iOS, dar și pe versiunea de desktop.

„Dacă vrei ca cineva să știe unde ești în orice moment, trebuie să accesezi opțiunea Share location. Următorul pas este să alegi cui permiți să-ți cunoască poziția pe hartă și cât timp să fie activă funcția de share location. Oamenii cărora le-ai dat poziția ta pe harta te vor vedea pe harta lor. Faptul că ai împărtășit poziția ta pe hartă cuiva îți va fi indicat de o pictogramă ce va apărea deasupra busolei, pe hartă. Poți să oprești funcția de share location în orice moment”, explică Google funcția de partajare a locației.

Serviciul de partajare a localizării este disponibil și atunci când este utilizată funcția de navigare a Google Maps.

„Dacă întârzii la întâlnire poți trimite timpul estimat până la destinație, ca să știe cealaltă persoană când ajungi. Persoane (sau persoanele) cărora le-ai partajat aceste informații vor vedea în timp real cât timp mai ai până ajungi și te pot urmări pe drumul către destinație. Partajarea se încheie automat când ai ajuns la destinație”, precizează Google.

Partajarea localizării se poate face cu oricine, putând fi selectate persoanele dintre contactele telefonului sau din agenda Google.

Pentru a putea utiliza funcția de „share location”, utilizatorii trebuie să aibă un cont de Google, dar cei cărora le este partajată locația nu trebuie neapărat să aibă un cont de Google, acest lucru putând fi trimis printr-un link.

Perioada minimă în care locația poate fi partajată este de 15 minute, iar maximum este până în momentul în care funcția este oprită. Închiderea aplicației Google Maps nu dezactivează funcția, precizează Google.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro