Peste 70% din companiile care acordă beneficii extrasalariale de sărbători oferă tichete cadou

Peste 70% din companiile din România care acordă beneficii extrasalariale în perioada sărbătorilor aleg să ofere tichete cadou, potrivit uni studiu transmis marți de Up România, companie care emite tichete și vouchere. Piața tichetelor cadou a înregistrat o creștere încă din 2016, iar în 2017 vânzările de tichete cadou au crescut, pentru Up România, în primele 10 luni ale acestui an cu 10% față de aceeași perioadă din 2016.

„În ultimii ani, studiile au relevat o tendință de creștere a numărului de companii care acordă tichete cadou angajaților lor, cu ocazia sărbătorilor”, a declarat Elena Pap, directorul general Up România. Up România își propune în 2017 să pună la dispoziție un volum mai mare de produse din această categorie, cu 15% față de cel din aceeași perioadă a anului trecut.

Începând din 2016, tichetele cadou sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. De Crăciun, tichetele cu valori până în 150 de lei de persoană sunt scutite de contribuții sociale și de impozitul pe venit de 16%.

Este important ca valorile tichetelor să fie specificate într-un regulament intern, conform Legii nr. 193 / 2006 și a Codului Fiscal, se precizează în comunicat. Grupul Up comercializează produse și servicii sub diferite forme: cecuri, carduri sau aplicații mobile în 17 țări. În 2015, Grupul Chèque Déjeuner a devenit Grupul Up. Up România a fost înființată în anul 2002 și deservește peste 20.000 de clienți și 700.000 de beneficiari. Portofoliul de produse include tichete de masă, carduri de masă, tichete cadou, vouchere de vacanţă, tichete sociale, tichete sociale pentru grădiniță și tichete de creșă.