România a importat jucării de 50,6 milioane de euro și a exportat de 6,7 milioane de euro, în 2016

România a importat jucării în valoare de 50,6 milioane de euro și a exportat de 6,7 milioane de euro, în 2016, China fiind principala sursă de unde s-au importat jucării în Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Eurostat.

Uniunea Europeană a importat jucării în valoare de 7,2 miliarde de euro, în 2016, China fiind principala sursă de unde s-au importat jucării (85%), exporturile valorând doar 1,5 miliarde de euro.

Exporturile Uniunii Europene (UE) către țările care nu fac parte din blocul comunitar sunt de cinci ori mai mici decât importurile din țările care nu fac parte din UE.

În 2016, jucăriile importate de UE valorau aproape 7,2 miliarde de euro, iar exporturile doar 1,5 miliarde de euro către țările non-UE.

Valoarea jucăriilor importate în UE a crescut cu aproape 70% în ultimii zece ani. China este principalul furnizor de jucării pentru Uniunea Europeană, reprezentând 85% din importul jucăriilor în 2016, înaintea Hong Kong-ului (4%) și Vietnamului (2%).

Mai mult de jumătate din importurile de jucării au ajuns în Marea Britanie (27%), Germania (16%) și Olanda (10%). Principalele destinații noneuropene sunt Elveția, Rusia (ambele reprezentând 15% din exporturile de jucării) și Statele Unite (13%).

Împreună, aceste țări ajung la jumătate din valoarea exporturilor. Peste jumătate din jucăriile exportate din Uniunea Europeană au venit din Cehia (32%) și Germania (20%).