Peugeot lansează noul model 2008 și varianta sa electrică

PSA, producător francez de automobile, avansează cu electrificarea: Peugeot lansează noul model 2008 și versiunea sa electrică, e-2008. Conform declarațiilor din partea companiei, mașina va fi disponibilă pe piață până la sfârșitul anului.

Peugeot 2008 este cel mai mic SUV produs de Peugeot și marchează intrarea producătorului francez în sectorul de crossover mic. Pe lângă noul design caracterizat de materiale elegante, Crossover-ul 2008 dispune de o gamă largă de tehnologii - asistență pentru conducatorul auto, dotări de siguranță și conectivitate pentru a amplifica senzațiile și pentru a experimenta bucuria noului mod de conducere.

David Peel, directorul executiv al Peugeot UK, a declarat: "Noul SUV 2008 este cel de-al doilea vehicul introdus in gama PEUGEOT, unde clientul poate alege între un motor conventional și o varianta 100% electrica, fară compromisuri când vine vorba de tehnologie sau design.Tot noul SUV 2008 este, de asemenea, un pas înainte în angajamentul nostru de a avea o versiune electrificată pentru modelele din întreaga gamă Peugeot, până în 2023."

2008 poate fi echipat inclusiv cu transmisie automată EAT6, care oferă 6 rapoarte și convertor pentru motorizarea 1.2 PureTech 110CP S&S, optimizând consumul de combustibil. Tehnologia Quickshift asistă schimbarea treptelor de viteză printr-un proces rapid și fluid, fără șocuri resimțite asupra caroseriei.

Cel mai important upgrade este, însă, lansarea variantei electrice. Peugeot e-2008 este un crossover/SUV alimentat de un acumulator de 50kWh și un motor electric de 100kW (136bhp), și se bazează tot pe platforma e-CMP, dezvoltată de PSA împreună cu Dongfeng.

Peugeot promite și viteze de încărcare foarte competitive pentru e-2008. În timp ce viitorul Renault Zoe poate face față la maxim 50kW, e-2008 va avea opțiunea de fast charge, cu 100kW. Acest lucru permite ca acumulatorul să ajungă la 80% (echivalent a 250 km) în jumătate de oră.

Atunci când este conectat la un încărcător rapid de 11kW, procesul de încărcare durează aproximativ cinci ore, în timp ce o unitate de încărcare uzuală, de 7.4kW va putea încărca în opt ore, declară Peugeot.

Deși prețurile pentru modelele 2008 și e-2008 nu au fost făcute încă publice, specialiștii le estimează ca fiind mai mai mari decât cele ale e-208, care încep la 30.450 de euro.

Foto: PEUGEOT

About Author