ad-test-0
ad-test-2

5 sfaturi importante care îți pot schimba viața, de la Guy Kawasaki

Brand Expert al Canva și membru executiv al Haas Business School, Guy Kawasaki și-a început cariera la Apple, fiind principalul responsabil pentru succesul Macintosh. În 2013, Guy Kawasaki a devenit consilier special pentru CEO-ul diviziei Google, Motorola, iar în 2015 a devenit parte din consiliul de administrație al Fundației Wikimedia.

Cu un CV impresinonant, Kawasaki este unul dintre cei mai apreciați specialiști în marketing, fiind recunoscut pentru felul său carismatic de a dărâma miturile despre business și antreprenoriat.
În ultima sa carte, Wise Guy, Kawasaki împărtășește cu cititorii săi o serie de povești despre lucrurile care l-au ajutat să devină omul de azi. Iată cele mai importante lecții despre business care te pot ajuta și pe tine, potrivit Forbes:

1. Găsește oameni care te provoacă

Kawasaki ne sfătuiește să căutăm și să îi ținem aproape de noi pe cei care ne provoacă, în locul celor din cauza cărora tindem să stagnăm. Important e să nu alegi întotdeauna cea mai ușoară cale, iar oamenii potriviți vor apărea în viața ta în mod natural.

2. Învață când să renunți

Să te dai bătut nu e întotdeauna un lucru rău, potrivit lui Kawasaki. "Sunt american asiatic, care a renunțat în anii 70 la Facultatea de Drept. Atunci, un adevărat privilegiu să fiu admis. Am fost admis, și am urât-o. Am avut pe umeri presiunea celor 2000 de ani în care strămoșii mei au luptat, ca eu să pot ajunge până aici și, cu toate astea, a trebuit să renunț. Spre surprinderea mea, tatăl meu a spus „e în regulă”, a povestit Kawasaki în cartea sa. Sfatul său e să ai întotdeauna încredere în instinctul tău și să nu îți fie teamă să renunți, dacă ești convins că faci cel mai bun lucru pentru tine.

3. Învață să vinzi, chiar dacă nu e responsabilitatea ta

Iată sfatul său: "Viața se rezumă la două lucruri fundamentale: fie faci un lucru, fie îl vinzi. Chiar și în viața de zi cu zi, totul se rezumă la vânzare. Toată lumea trebuie să vândă”. Chiar și atunci când ești cel care construiește lucrurile de la zero, e important să știi cum să îți vinzi produsul investitorilor, spre exemplu.

4. Cere ajutor

Să ceri ajutor poate să nu fie un lucru simplu de făcut, dar e un element cheie în drumul tău către succes. "Să ceri ajutor este, în mod ironic, o modalitate prin care poți începe și consolida o relație de orice tip. În opinia mea optimistă, motivul este faptul că, în general, oamenii sunt de ajutor. Este satisfăcător să oferi ajutor”, explică Kawasaki.

5. Spune „DA”

Potrivit lui Kawasaki, „DA” are trebui să fie un răspuns-reflex, dacă oamenii din jurul tău nu îți dau motive întemeiate să spui „nu”. E important să fii întotdeauna deschis către noi idei și oportunități de care, altfel, nu ai fi aflat niciodată. Bineînțeles, nu trebuie să spui „da” la orice, ci să înveți când e necesar să spui „nu”.

About Author

ad-test-3