Oamenii de afaceri au nevoie pe lângă modalitati formale de întâlnire și de intrevederi în cadru informal. În strainatate, spre exemplu, un număr tot mai mare de lideri se îndreaptă pe două roți spre crearea de noi parteneriate și spre atragerea investitorilor. Haideți sa aflam de ce! 

Participarea la evenimente cu scop caritabil sau la evenimente specifice industriei era considerată cea mai bună cale de a crea noi relații în afaceri. În ciuda popularității social media, mulți lideri atestă că nu există încă nici un substitut pentru interactiunea face-to-face. Nu este vorba doar de cresterea încrederii și a respectului, dar le permite leaderilor sa-si cunoasca potențialii clienți sau investitori la nivel informal. În timp ce mesajele de pe LinkedIn pot sta ignorate in inbox, fețele si interactiunile directe sunt mai greu de uitat.

Pana nu de mult, golful corporativ sau weekendurile în stațiuni pretentioase obisnuiau sa ofere ocazionala deconectare distractiva, un număr tot mai mare de directori caută acum moduri mai palpitante, mai energice și directionate spre îmbunătățirea sănătății, pentru a lega relatii - în special, prin mersul cu bicicleta.

"Cand joci golf cu cineva trebuie să decizi dacă ai de gând să-l bati, sau sa-l lasi sa te bata", spune Peter Murray, fost arhitect, jurnalist și președinte al centrului NLA dedicat urbanismului din Londra. "Dacă joci cu un client și nu vrei să-l bati, trebuie să trișezi si sa-l lasi sa castige. Ceea ce nu mi se pare o modalitate buna de a actiona. Ciclismul de grup, și mai ales cel pe distanțe lungi, este o experiență împărtășită. Biciclistii de multe ori colaborează și se ajuta reciproc, rând pe rând preiau locul fruntas din pluton astfel încât ciclistii din spate sa poata salva aproape o treime din efortul necesar pentru a călători cu aceeași viteză. Unii se ofera cu abnegatie să rămână în față si obțin astfel aprecierea și recunoștința întregului grup."

Creșterea bruscă a interesului în ciclism a fost bine documentată în urma victoriei lui Bradley Wiggins, în 2012 la Tour de France (British Cycling a avut parte de un val de inscrieri de peste 50 % in urmatoarele 12 luni după victorie). Ciclismul a devenit a treia cea mai populara activitate de recreere din Marea Britanie, cu aproximativ 6,8 milioane ciclisti in fiecare luna. Între timp, cercetari publicate de asociatia „cycling charity CTC” în ianuarie au estimat că aceasta forma de recreere ar putea avea un aport de 248 miliarde £ pentru economia Marii Britanii între 2015 și 2050.

Indrumand trendul

Organizatorii grupurilor, cluburilor si evenimentelor de ciclism observa ca ei devin rapid tendința curenta în rândul liderilor de afaceri care doresc să construiască noi conexiuni intr-un mediu mai puțin formal, cu bonusul de a se mentine în formă. Nu numai că le permite o pauza de la munca de birou, dar discutiile în timpul pedalatului în aer liber elimina situatiile jenante care pot aparea uneori la meetinguri.

"Cu siguranta am observat o crestere a numarului de directori care iau parte la excursiile noastre", spune Tina Makin, managing director al „Passion in Events” (Pie), o companie care este specializata in evenimente personalizate de ciclism pe teritoriul Marii Britanii și al Europei. "Ciclismul aduce oamenii împreună, deoarece apeleaza la diferite abilități și este o modalitate foarte bună de a petrece timp departe de birou și de a te deconecta."

Pentru a satisface cererea, unele dintre evenimentele Pie au fost adaptate pentru a aduce lideri de companie impreuna. "Noi oferim pachete corporative de divertisment, care sunt foarte populare, cum ar fi plimbari pe seara, cu cina si cazare la sfârșitul ei", adaugă Makin. "Este o modalitate foarte bună pentru directori să se întâlnească și se cunoasca într-un mediu relaxat. Uneori, un eveniment va implica unirea a doua sedii din Europa ale unei companii, cu un drum de la Londra la Paris, de exemplu. Acest lucru oferă liderilor motivația de a întâlni potențiali clienți într-o altă țară. "

Dar beneficiile nu sunt doar sociale. Ciclismul regulat nu numai că ajută la pierderea în greutate, reduce stresul si imbunatateste de sistemul cardiovascular, dar are, de asemenea efecte pozitive asupra creierului. Într-un studiu din 2014, in Journal of Clinical and Diagnostic Research, specialistii au descoperit ca oamenii au avut rezulate mai bune la testele de memorie, planificare și raționament după doar 30 de minute de pedalat pe o bicicletă staționară. Este, de asemenea, mult mai ușor și mai blând pentru articulații comparativ cu alergatul, și este una dintre cele mai simple forme de exercitiu de inclus în viața de zi cu zi. O oră de pedalat într-un ritm moderat poate arde in jur de 300 de calorii - și este cu siguranță mai ecologic decât condusul. Având în vedere toate aceste rezultate pozitive, nu e de mirare că atât de mulți lideri de afaceri sar în șa.

Ciclismul social

Unul dintre ei este Alison Love, fondatorul Alison Love Ltd, o companie care oferă servicii de mediere și conducere. La vârsta de 54 de ani, directorul, care este membru al IoD Wales si Swansea, a inceput sa pedaleze în urmă cu doi ani, cu cativa asociati. "A fost o activitate sociala frumoasa pe care sa o practicam împreună.", explica Love. "Am început să iesim pe câteva trasee la sfârșit de săptămână și a fost greu la început. Dar cu cat ne-am imbunatatit forma fizica, cu atât mai ușor a devenit și mai distractiv. Cluburile de ciclism sunt o modalitate foarte bună de a te conecta, deoarece se stabilesc legături autentice cu oameni, care sunt mult mai reale. "

Simon Mottram, directorul executiv al brandului de haine premium de ciclism Rapha, care are, de asemenea, opt cluburi cafe-cycling in întreaga lume (inclusiv Soho din Londra), spune: "Sunt un mare spațiu "neutru" pentru întâlniri de afaceri. De-a lungul ultimilor 10 ani am văzut ciclismul de sosea dezvlotandu-se de la o simpla distracție la cel mai popular din toate activitățile sportive pentru liderii de afaceri. A devenit o epidemie - una buna!"

El pune, de asemenea, trecerea de la activități mai meditative, cum ar fi golful, asupra faptului că acestea nu mai corespund mediului frenetic si predispus problemelor de sanatate de la locurile de muncă moderne. "Pe cand noi toti devenim mai interesati de o viață mai sănătoasă, ne îndreptam atentia spre sporturi mai active", spune Mottram. "Jocul de golf si evenimentele corporative sunt obiceiuri frumoase, dar ele nu se mai potrivesc cu imaginea noastra."

"Un prânz sau o băutură rapidă după muncă nu vă oferă suficient de mult timp pentru a ajunge să cunoasteti pe cineva - turele lungi rup barierele ierarhice convenționale. "Un ciclist mai tânăr poate pedala impreuna cu un director executiv și să rupa vantul pentru el sau să-l ajute în vreun fel  si astfel se va obține o inversare a relației. Aceasta schimbare in relatie se va mentine si dupa terminarea turei.”

Adrenalina creste, impulsurile de serotonina si valurile de endorfina creaza o stare de euforie. Mă simt deschis, onest și generos fata de ceilalti. Mi se pare de multe ori ca, pe bicicleta, vreau să spun lucruri pe care nu le-aș spune în mod normal și la fel am primit destăinuiri când nu mă așteptam."

Poate că motivul cel mai convingător pentru care mersul pe bicicleta este o modalitate bună de a relationa se datorează faptului că, pentru mulți profesioniști, este o pasiune și un mod de viață. "Iesitul pe bicicleta este lucrul la care noi toți visam in timp ce stăm la calculatoarele noastre", a încheiat Mottram.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei modalitati de a construi noi conexiuni in timp ce va mentineti conditia fizica, poate că e timpul pentru a va urca pe bicicleta.

Sursa 1, Sursa 2

powered by ProBikeAddiction

About Author