ad-test-0
ad-test-2

2017 este primul an în care vânzările de corpuri de iluminat LED le depășesc pe cele convenționale

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - 2017 este primul an în care vânzările surselor de iluminat tip LED şi corpurile tehnice de iluminat cu tehnologie LED integrată depăşesc vânzările celor convenţionale, conform companiei ELBI Electric & Lighting.

55% din sursele de iluminat vândute sunt prevăzute cu tehnologie LED, iar magazinele tradiționale și proiectele speciale de iluminat sunt principalul motor în vânzările produselor electrice, precizează un comunicat al companiei.

Intrată de curând în raportul Bursei de Valori Londoneze drept una dintre cele zece companii românești care pot inspira Europa, ELBI Electric & Lighting spune că tehnologia LED este motorul actual al business-ului cu produse electrice. Corpurile tehnice de iluminat cu tehnologie LED integrate (destinate proiectelor de iluminat business to business) au cea mai mare creștere în volum.

Reprezentanții ELBI estimează că această tendință este susținută de creșterea numărului de proiecte de iluminat stradal, industrial, chiar și a celor generate de instituții publice și private (clădiri de birouri, săli de sport etc), în toate aceste cazuri opțiunea pentru optimizarea consumului și reducerea facturii la energie electrică fiind printre prioritățile beneficiarilor.

“Valoarea inițială a investiției în sisteme de iluminat cu corpuri tehnice LED este una încă mare, de aceea chiar dacă mai mulți doresc să cumpere, nu au toți bugetele necesare. Un sistem de iluminat LED necesar echipării unui magazin se amortizează în 2-3 ani, în timp ce pentru proiectele mai vaste perioada poate fi de 2-5 ani”, precizează Vasile Tiorean, directorul comercial al companiei.

ad-test-3