ad-test-0
ad-test-2

Cifra de afaceri din comerţul auto a crescut cu 23,8% în septembrie față de anul trecut

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a crescut cu 23,8%, iar cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 7,1%, în luna septembrie 2016 faţă de septembrie 2015, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistică (INS).

În luna septembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 10,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%, faţă de luna august. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut ca serie brută cu 4,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,8%, comparativ cu luna august, arată datele INS.

Faţă de luna septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 23,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 22,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,7%, faţă de septembrie 2015.

ad-test-3