ad-test-0
ad-test-2

Minivacanța de 1 Decembrie: Ce destinații externe preferă românii

Cele mai căutate destinații externe căutate de români pentru minivacanța 29 noiembrie - 3 decembrie sunt Italia, Spania și Germania. Totodată, comparativ cu anul trecut pentru aceeași perioadă, prețul zborurilor către aceste destinații diferă considerabil, arată o analiză a portalului momondo.ro.

Următoarea minivacanță ocazionată de sărbători legale este cea din 30 noiembrie, Sfântul Andrei, și 1 Decembrie ziua națională a României, care anul acesta vor fi înainte de weekend. Astfel că mai mulți români și-au pregătit bagajele pentru un city break dincolo de granițele țării. „Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, interesul românilor pentru a străbate țările europene este semnificativ mai mare față de 2016.

În topul celor mai căutate destinații pentru perioada 29 noiembrie 3 3 decembrie 2017 este Italia, cu o creștere de 89% față de anul trecut, Roma fiind atracția principală”, arată autorii studiului.

Pe locul al doilea în căutările efectuate pe momondo.ro se află Spania (+95%) și în special Barcelona, care îi atrage pe călătorii români tot mai mult (+93%), chiar și pe fondul evenimentelor politice și economice petrecute în ultimele luni acolo. Cu o creștere asemănătoare în căutări este Austria (+91%), Viena fiind orașul către care mai mulți români plănuiesc (+95%) să se îndrepte în minivacanța de 1 Decembrie.

Germania este în continuare o destinație atractivă și accesibilă pentru călătorii români, indiferent de sezon, iar pentru începutul lunii decembrie căutările de zbor au crescut cu 62% față de 2016 și cu 44% spre capitala Berlin. Potrivit momondo.ro, cele mai mare creșteri în căutări au fost înregistrate, însă, pentru Belgia (+144%), Franța (+120%) și Portugalia (+102%).

Pentru finalul lunii noiembrie, mai mulți românii au plănuit să se îndrepte în special către capitale – Bruxelles (+137%), Paris (+124%) și Lisabona (+102%). „Deși Barcelona este pe locul al doilea în preferințele românilor pentru minivacanța de la finalul lunii noiembrie, prețul ofertelor de zbor către capitala Cataloniei are cea mai mare scădere (-29%) din top 10 cele mai căutate destinații.

Totodată, față de prețurile înregistrate pentru aceeași perioadă a anului trecut, ofertele de zbor mai ieftine anul acesta cu plecare din București sunt către Paris, Amsterdam și Viena, cu -19%, -17% și, respectiv, -16%. Și în cazul zborurilor către Londra și Lisabona prețurile au scăzut, cu -12% pentru ambele destinații”, mai arată autorii studiului.

Singurele destinații care au devenit mai scumpe pentru finalul lunii noiembrie 2017 față de 2016, când vine vorba de ofertele de zbor, sunt Berlin (+10%) și Bruxelles (+3%). Roma rămâne destinația din top cu oferte de zbor cu plecare din București ale căror preț nu s-a modificat, astfel că cei mai mulți călători români care vor reveni în capitala Italiei la finalul lunii noiembrie pot lua în calcul un buget similar cu cel de anul trecut. „Anul acesta, faptul că au existat mai multe sărbători legale pentru români față de anul trecut s-a văzut și în căutările efectuate pe momondo.ro.

Am observat că mulți dintre aceștia au căutat rute în Europa și un exemplu recent în acest sens este creșterea semnificativă pentru destinațiile clasice – Roma, Barcelona și Berlin pentru weekendul prelungit de 1 Decembrie. Diferența de prețuri pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influențat decizia călătorilor români de a accesa ofertele lor și de a-și rezerva o călător pentru sfârșitul lunii noiembrie.

În același timp, planificarea unei călătorii în weekendul cu Ziua Națională a României ar putea fi legată și de necesitatea a tot mai mulți români de a sărbători împreună cu prietenii și rudele din diaspora” a spus Mircea Giurcă, marketing manager momondo în România.

Analiza a fost efectuată pe baza a peste 97.000 de căutări pentru zborurile la clasa Economy, cu date de călătorie în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie 2017, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 august - 9 octombrie 2017 și în comparație cu aceeași perioadă din 2016.

Prețul mediu pentru o destinație a fost identificat pe baza prețului mediu în euro pentru căutările efectuate pentru clasa Economy cu până la 90 de zile în avans pentru toate destinațiile cu plecare din București între 29 noiembrie - 3 decembrie 2017 și 30 noiembrie - 4 decembrie 2016.

Portalul momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. Momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Priceline Group.

ad-test-3