ad-test-0
ad-test-2

Studiu: Provocările externe ca Brexitul și planurile lui Trump, în atenția oamenilor de afaceri

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Riscurile externe, precum Brexit-ul și planurile administrației Trump, sunt tot mai des invocate de investitori, alături de mesajele extremiste din politica europeană, relevă sondajul de opinie realizat de KeysFin în rândul unui eşantion de oameni de afaceri din toate sectoarele de activitate.

Potrivit barometrului de opinie realizat în iulie 2016, provocările de ordin intern erau în atenția investitorilor. În prezent, preocuparea s-a mutat la nivel extern, aducându-se în discuție Brexitul și politica lui Trump.

„Impactul alegerilor din Franţa, Germania şi Olanda, alături de evoluţia economiei italiane, acolo unde riscurile bancare sunt în creştere, sunt în prim-plan în 2017. În discuţiile avute cu oamenii de afaceri, aceştia au invocat şi instabilitatea economică din China. În plus, principalul exportator al lumii ar putea fi afectat de măsurile protecţioniste promise de Donald Trump, care ar putea fi urmate şi de alte ţări". au mai spus analiştii de la KeysFin.

Barometrul KeysFin privind economia românească a fost realizat în perioada 1-30 decembrie 2016, pe un eşantion, considerat reprezentativ de realizatorii studiului, de 150 de firme din diverse domenii de activitate, de la comerţ la servicii financiare, agricultură, energie, confecţii, IT etc.

ad-test-3