Cu o rată de creștere de 10,6%, industria se apropie tot mai mult de această cifră, arată Business Insider, iar specialiștii atribuie această creștere rapidă preocupării tot mai crescute a oamenilor pentru sănătatea lor.

Potrivit International Health, Racquet and Sportsclub Association, un nou trend, sub numele de „boutique fitness” a devenit tot mai popular, înregistrând cea mai semnificativă creștere între 2013 și 2017 – 121% în abonamente, la nivel global.

Alte trenduri ale industriei sunt brățările fitness, antrenamentele pentru echilibrarea greutății corporale, antrenamentele de grup și programele de fitness pentru persoane în vârstă. Pentru mileniali, cele mai populare activități sunt sesiunile de alergat, urmate de yoga și antrenamentele HIIT (High Intensity Inetrval Training).

Care sunt, însă, factorii care determină această creștere?

Același raport menționat mai sus arată că, în primul rând, angajatorii au o influență majoră în ceea ce privește decizia de a urma un program de fitness – tot mai mulți angajatori oferă angajaților abonamente gratuite la cluburi de health & fitness.

În același timp, oamenii sunt tot mai motivați de device-urile care fac vizibil progresul și care te îndrumă către obiectivele tale de fitness asemenea unui antrenor personal, precum Fitbit sau Apple Watch.

Nu în ultimul rând, competiția este încă un factor care influențează obsesia pentru fitness și sănătate – dorința de a încheia cu succes un maraton reprezintă o motivație puternică pentru mare parte dintre cei care abia acum se apucă de sport.

About Author