ad-test-0
ad-test-2

Ion Țiriac rămâne în continuare cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile.

Ion Tiriac cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile

Întrebarea „Cine este cel mai bogat jucător de tenis din toate timpurile?” nu este una nouă. Și totuși, ar putea să fie o surpriză pentru mulți să descopere că nu este niciun câștigător de Grand Slam. Nu este niciun jucător din vreo țară occidentală, ci o legendă dintr-o țară din Europa de Est, Ion Țiriac. Cariera sa în tenis i-a adus aproximativ 460.000 de dolari în premii, o sumă modestă în comparație cu averea sa globală. Conform Forbes, Ion Țiriac are o avere estimată în prezent la 2,1 miliarde de dolari, iar în 2023 aceasta a crescut cu 2 milioane de dolari (0,08%)

În vârstă de 84 de ani, fostul star al tenisului valorează mai mult decât Ronaldo și Messi la un loc și mult timp a fost pe primul loc al topului celor mai bogați sportivi din lume. Anul trecut a fost detronat de legenda NBA, Michael Jordan care are o avere de 2,6 miliarde de dolari.
Ion Țiriac a avut o carieră constantă în tenis, câștigând meciuri la toate cele patru turnee de Mare Șlem, a obținut rezultate solide pe teren în anii 1960 și 1970. Românul a ajuns în sferturile de finală ale simplului masculin la French Open în 1968, pierzând în fața finalistului, Rod Laver, și în 1970 a câștigat finala de dublu alături de compatriotul său, Ilie Năstase. Are în palmares și trei finale ale Cupei Davis. Țiriac a reprezentat România și la hochei pe gheață și are inclusiv o apariție la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964. După ce s-a retras ca jucător de tenis, Țiriac a antrenat și a gestionat jucători de top precum Guillermo Vilas, Marat Safin și Boris Becker.
Dar el a acumulat o avere în mare parte după retragerea din tenis. Ion Țiriac a fondat mai multe afaceri, unele au început în fosta Germanie de Vest. După prăbușirea comunismului în România, Țiriac a devenit primul român care a intrat în lista miliardarilor Forbes, în 2007. În prezent, conduce Tiriac Group, și are investiții în imobiliare, industria auto, servicii financiare și altele. Deține și o colecție impresionantă de mașini și motociclete de peste 400 de modele, inclusiv mașini deținute anterior de Al Capone, Sammy Davis Jr. și Elton John.

Sursă foto Shutterstock

About Author

ad-test-3