Ce alte schimbări tehnologice ne vor schimba viața în 2020? Iată cele mai importante trenduri, potrivit entrepreneur.com:

1. Mobile Commerce

Cumpărăturile online via mobile sunt deja un trend care ne-a acaparat viața de ceva timp, iar aplicațiile intuitive și website-urile mobile friendly sunt tot mai populare. În această direcție, se pare că cea mai mare influență în 2020 o va avea posibilitatea de a trăi într-o lume cash-and-cardless, datorită Apple Pay sau Google Wallet. Codurile QR sunt din nou în trend, iar plățile online sau direct cu telefonul vor face viețile multor dintre noi mai ușoare.

2. Rețele 5G

Deși încă puțin controversat, 5gWiFi va deveni tot mai popular în 2020. Rețelele 5G nu vor oferi utilizatorilor doar internet cu o viteză semnificativ mai mare, ci vor facilita utilizarea de drone și mașini automate, prin posibilitatea comunicării rapide între device-uri. 5G e cheia către orașele smart ale viitorului, spun specialiștii.

3. Inteligența artificială, un serviciu

În 2020, inteligența artificială ar putea ajunge la oamenii de rând, cu un cost mult mai redus. Google, Amazon, Microsoft și alte companii-gigant oferă deja soluții inteligente de training și învățare, iar, pentru 2020, se pare că serviciile AI vor putea fi accesate prin intermediul unor abonamente.

4. Declinul aplicațiilor mobile

Se pare că în 2020, să cauți și să descarci aplicații din app store va fi de domeniul trecutului. Specialiștii prevăd că aplicațiile accesibile din cloud sau dezvoltarea de Progressive Web Apps vor fi două tactici mult mai eficiente din punct de vedere al costurilor, pentru toate părțile implicate.

Pe lângă schimbările de mai sus, 2020 va aduce, cu siguranță, mult mai multe inovații tehnologice interesante, care vor influența atât activitatea companiilor mari de tehnologie, cât și a micilor antreprenori.

About Author