Tendințe în piața municii din România conform OLX

Totodată, OLX a dat publicității un raport despre piața muncii din România. Iată care sunt unele date cheie din OLX JOB INDEX 2023:
1. Căutarea locurilor de muncă pe OLX: Peste 3 milioane de oameni au căutat un loc de muncă pe platforma OLX în 2023, reflectând un interes crescut pentru oportunitățile de angajare, cu cei mai mulți candidați pentru posturile de șoferi-servicii auto-curierat, personal hotelier-restaurant și lucrători în producție-depozit-logistică.
2. Ofertele de locuri de muncă: Au fost postate peste 570.000 de locuri de muncă, înregistrând o scădere de 12% față de anul precedent. Aceasta poate fi asociată cu factori precum creșterea salariului minim, modificări fiscale și încetinirea creșterii economice în alte țări partenere.
3. Decizii ale candidaților: 73% dintre candidați aleg să nu se prezinte la interviu din cauza ofertei salariale necorespunzătoare, în timp ce 27% sunt descurajați de un proces de recrutare prelungit sau complicat. Au fost înregistrate 6.1 milioane de aplicări, cele mai multe în domeniul șoferi-servicii auto-curierat.

About Author