O alternativă la importurile maritime din China este transportul feroviar

Evitarea Canalului Suez înseamnă rute mult mai lungi prin Capul Bunei Speranțe, ceea ce duce la creșterea timpului de tranzit cu aproximativ 20-25 de zile. Pentru a menține continuitatea în afaceri, este important să ai alternative logistice bine planificate. În acest sens, cel mai bine este să colaborezi cu companii de logistică specializate, care pot oferi consultanță pentru planificarea rutelor, încadrarea în timp și în buget, precum și soluții integrate.
O alternativă la importurile maritime din China este transportul feroviar. Cum funcționează importul pe cale ferată din China? Este un tip de transport prietenos cu mediul, reducând semnificativ emisiile de CO2. Timpul de tranzit este la jumătate față de transportul maritim, iar costurile sunt semnificativ mai mici decât cele ale transportului aerian. Marfurile sunt colectate de pe întreg teritoriul Chinei și transportate la terminalele feroviare. În funcție de originea mărfurilor, sunt disponibile opțiuni de încărcare și plecare săptămânale sau bi-săptămânale din China spre Europa. Pe tren se pot încărca atât containere complete, cât și grupaje. Grupajul înseamnă că furnizorul de transport grupează în același container mărfurile mai multor clienți, astfel încât poți importa și cantități mici de marfă.
Este foarte important să te asiguri că furnizorul ales îți poate consolida achizițiile de la furnizori multipli, astfel eficientizând transportul. De asemenea, este crucial să își poată efectua formalitățile vamale și să îți livreze mărfurile la ușă. Astfel, vei beneficia de servicii de import complete, adaptate diagramei tale de producție sau import, fără bătăi de cap, cu un singur furnizor.
Alegerea furnizorului de transport și logistică implică luarea în considerare a mai multor factori:
- Reputația: Este important să colaborezi cu un furnizor de încredere care poate oferi servicii consistente și de calitate.
- Capacitatea: Asigură-te că furnizorul are capacitatea și infrastructura necesare pentru a gestiona nevoile tale de transport și logistică, inclusiv soluții complete pentru transport maritim, aerian, rutier, time-critical, feroviar, vamal, asigurare și depozitare.
- Acoperirea geografică: Verifică dacă furnizorul poate acoperi rutele și destinațiile necesare afacerii tale, deoarece o rețea extinsă poate fi crucială pentru asigurarea livrărilor la timp, inclusiv pe piețe sau rute noi.
- Serviciile oferite: Analizează gama de servicii oferite de furnizor, cum ar fi transport rutier, maritim, aerian, feroviar, logistică de depozitare, consolidare de marfă, etc., asigurându-te că se potrivesc cu nevoile și cerințele afacerii tale.
- Costurile: Este important să nu alegi doar cel mai ieftin furnizor, ci să iei în considerare și calitatea serviciilor oferite.
- Tehnologie și suport: Verifică dacă furnizorul utilizează tehnologii moderne și sisteme de management al transportului. Suportul tehnic, consultanța și serviciile de asistență sunt, de asemenea, aspecte importante.
- Conformitatea cu reglementările și standardele: Asigură-te că furnizorul respectă toate reglementările și standardele relevante la nivel local și internațional, inclusiv cele de siguranță și mediu.
- Flexibilitatea și capacitatea de adaptare: Alege un furnizor care poate fi flexibil și se poate adapta la schimbările în cerințele tale de afaceri, având în vedere posibilitatea necesității de servicii suplimentare în viitor.
- Cultura organizațională: Asigură-te că există o potrivire culturală și a valorilor între compania ta și furnizorul de transport ales, pentru o relație de colaborare eficientă și pe termen lung, facilitată de o înțelegere comună a valorilor și obiectivelor comerciale.

iB Cargo: este o casa de expeditii cu solutii complete de transport, peste tot in lume: rutier, maritim, aerian, time critical, feroviar, precum si servicii conexe: vama, depozitare, asigurare, consolidarea achizitiilor, deconsolidare, livrare door-to-door. Performanta solutiilor iB Cargo este rezultatul implicarii celor 130 de specialisti pe care ii are fright forwarder-ul si al integritatii cu care echipa trateaza fiecare interactiune. Cultura iB Cargo este bazata pe parteneriate pe termen lung, pe imbunatatire continua, pe atitudini antreprenoriale, deschise catre nou si orientate catre solutii, chiar si atunci cand lucrurile par imposibile.

About Author