aparate de aer conditionat

Grupul german Bosch a anunțat recent o achiziție în valoare de 7,4 miliarde de euro, preluând divizia de soluții de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) a Johnson Controls. Această tranzacție, ce urmează a fi aprobată de autoritățile competente, reprezintă cea mai mare achiziție din istoria companiei Bosch și un pas strategic important în consolidarea poziției sale pe piața globală HVAC.

Achiziția include atât afacerea globală cu sisteme HVAC pentru clădiri rezidențiale și comerciale mici de la Johnson Controls, cât și preluarea integrală a societății mixte Johnson Controls - Hitachi Air Conditioning (JCH), inclusiv cota de 40% deținută de Hitachi. Consiliul de supraveghere și acționarii Bosch au aprobat deja această tranzacție, iar acordurile obligatorii au fost semnate de toate părțile implicate.

Președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, Stefan Hartung, a subliniat importanța acestei achiziții în cadrul strategiei de dezvoltare pe termen lung a companiei. „Fiind vorba despre cea mai mare achiziție din istoria Bosch, aceasta reprezintă o etapă importantă în implementarea sistematică a strategiei noastre pentru 2030. Continuăm în mod dinamic cu dezvoltarea puternică a Bosch și prin această achiziție vom atinge o poziție de lider la nivel global pe piața promițătoare a sistemelor HVAC. În plus, făcând acest pas, ne vom consolida prezența în S.U.A. și Asia și vom asigura un echilibru mai bun între sectoarele noastre de activitate. Și asta face parte din strategia noastră. În acest fel, vom deschide noi oportunități de creștere și vom asigura un fundament mai ferm pentru companie în ansamblu,” a declarat Hartung. 

Tranzacția include 16 fabrici și 12 locații de inginerie în peste 30 de țări. Portofoliul de produse acoperă un spectru larg de sisteme HVAC, cu mărci renumite precum York și Coleman în SUA și Hitachi în Asia, pentru care Bosch va primi o licență pe termen lung.

Christian Fischer, vicepreședintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, a evidențiat potențialul de creștere adus de această achiziție: „Cu această achiziție, Bosch își va accelera creșterea și aproape că își va dubla veniturile din vânzări pe piața HVAC, ajungând la aproximativ 9 miliarde de euro. Împreună cu viitorii noștri colegi, dorim să profităm de oportunitățile uriașe oferite de piață pentru creșterea în continuare a acestei noi divizii.

Se preconizează că piața globală HVAC va crește cu 40% până în 2030, alimentată de progresul tehnologic, eforturile de combatere a schimbărilor climatice și noile reglementări. Afacerile achiziționate vor deveni parte integrantă a activității de bază Bosch, aducând beneficii clienților, partenerilor de instalații și angajaților.

About Author