Google

Documentele depuse arată că cel puțin 50 dintre pozițiile eliminate erau în domeniul ingineriei de la birourile Google din Sunnyvale, California. Multe dintre aceste echipe Core își vor reloca rolurile în Mexic și India, conform CNBC.Asim Husain, vicepreședinte al Ecosistemului de Dezvoltatori Google, a comunicat, săptămâna trecută, printr-un email știrile despre concedieri echipei sale. El a subliniat că aceasta este cea mai amplă reducere planificată pentru echipa sa în acest an. În mesajul său, Husain a subliniat intenția companiei de a menține amprenta globală actuală, dar și de a se extinde în locații cu forță de muncă pentru a opera mai aproape de partenerii și comunitățile de dezvoltatori. Alphabet se pregătește pentru conferința sa anuală de dezvoltatori, Google I/O, pe 14 mai, unde compania va dezvălui, așa cum o face în mod tradițional, noi produse și instrumente de dezvoltare. Husain a spus într-un memo explicând schimbările pentru dezvoltatori că IA generativă se află la un „punct de inflexiune” și că: „Progresele recente în IA Generativă în întreaga industrie, inclusiv Gemini-ul Google, schimbă însuși natura dezvoltării de software așa cum o știm”.

Alphabet, compania-mamă a Google, a început să reducă numărul de angajați încă de la începutul anului trecut, când a anunțat planuri de eliminare a aproximativ 12.000 de locuri de muncă, reprezentând 6% din total, ca răspuns la scăderea pieței de publicitate online. Chiar și în contextul revenirii publicității digitale, Alphabet a continuat să facă reduceri, cu concedieri în mai multe organizații și în acest an. Reorganizarea recentă a afectat și departamentul financiar al companiei, conform anunțului făcut de directorul financiar Ruth Porat, care a menționat că vor avea loc mutări de poziții la Bangalore și Mexico City. Totodată, șeful Google, Prabhakar Raghavan, a informat angajații că intenționează să-și construiască echipele mai aproape de utilizatori, în piețele cheie precum India și Brazilia, unde costurile cu forța de muncă sunt mai reduse. Contactat pentru un comentariu, Google a confirmat reorganizarea și concedierile Core, iar un purtător de cuvânt a declarat pentru CNBC că angajații vor putea aplica pentru roluri deschise în cadrul Google și să acceseze servicii de relocare.

Aceste schimbări survin într-un moment în care Google înregistrează o creștere rapidă și îmbunătățiri ale marjelor de profit. Săptămâna trecută, Alphabet a raportat o creștere de 15% a veniturilor din primul trimestru față de anul precedent și a anunțat primul său dividend și un program de cumpărare de acțiuni de 70 de miliarde de dolari. Totuși, deciziile de reducere a personalului reflectă o adaptare la noile realități de piață și o reorientare a resurselor pentru a se concentra pe prioritățile de produs ale companiei.

Sursa foto Shutterstock

About Author