Grupul Intesa Sanpaolo și JCF Tiger Holdings, acționarul majoritar al First Bank S.A. (România), au semnat un acord de cumpărare de acțiuni pentru achiziționarea a 99,98% din acțiunile First Bank. Tranzacția este așteptată să se încheie până în primul trimestru al anului 2024, după aprobarea de către autoritățile de reglementare competente.

Marco Elio Rottigni, șeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale la Intesa Sanpaolo, a declarat: "Le urăm bun venit angajaților și clienților First Bank în cadrul Grupului Intesa Sanpaolo. Această operațiune ne dublează prezența în România, o țară cu o creștere economică importantă, cu legături puternice cu Italia, și este în linie cu strategia noastră de a profita de oportunități de valoare, menținând în același timp accentul pe creșterea organică și pe stimularea profitabilității. Extinderea în România întărește poziția noastră de bancă solidă în Europa Centrală și de Est și sprijină în mod activ internaționalizarea companiilor italiene. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm în curând cu noii noștri colegi."

First Bank este o bancă comercială cu 40 de sucursale în România, concentrându-se pe servirea IMM-urilor și a clienților de retail, cu active totale de aproximativ 1,5 miliarde de euro. În ultimii ani, First Bank și-a prioritizat investițiile în tehnologia digitală, dezvoltând una dintre cele mai apreciate aplicații de mobile banking de pe piață.

Divizia Bănci Subsidiare Internaționale (ISBD) a Intesa Sanpaolo este un jucător cheie în peisajul financiar, operând pe trei continente, cu 11 bănci comerciale în Europa Centrală și de Est și Egipt, împreună cu o companie de gestionare a averilor în China. Această rețea extinsă deservește peste 7 milioane de clienți printr-un număr aproape de 900 de sucursale și o forță de muncă dedicată de aproximativ 21.000 de angajați, după cum este detaliat în comunicatul de presă emis de Banca Comercială Intesa Sanpaolo SpA.

About Author