Regele Charles III

Începând cu anul acesta, Regele Charles III are o avere netă de 800 de milioane de dolari, cu 200 de milioane mai mult decât valoarea maximă a averii mamei sale, Regina Elisabeta II. Creșterea semnificativă a averii sale se datorează, în parte, moștenirii unor proprietăți valoroase precum Sandringham și Balmoral. De asemenea, veniturile sale anuale din Ducatul de Cornwall se ridică la 27 de milioane de dolari, contribuind la consolidarea finanțelor sale. Desigur, în calitate de membru al familiei regale britanice, multe dintre bunurile Regelui Charles III sunt dificil sau imposibil de calculat, o mare parte din averea familiei regale fiind legată de bijuterii , opere de artă, cai de curse și altele. Dar cifra de 800 de milioane de dolari provine numai din bunurile pe care regele le deține personal, nu și din bunurile (cum ar fi, probabil cele mai faimoase, bijuteriile coroanei) care sunt deținute „în fiducie” de familia regală și care, tehnic, aparțin Regatului Unit.

Regele Charles devine unul dintre cei mai bogați monarhi ai lumii

Pe lângă moștenirile imobiliare, Regele Charles beneficiază de venituri substanțiale din proprietăți agricole și comerciale gestionate prin Ducatul de Cornwall. Acest ducat, fondat în 1337, deține circa 53.000 de hectare de teren și proprietăți, oferind un flux constant de venituri pentru moștenitorul tronului britanic. 

Diversificarea portofoliului și implicarea în activități filantropice

Pe lângă veniturile sale din moșteniri și ducat, Regele Charles este cunoscut pentru investițiile în diverse domenii, de la agricultură ecologică la inițiative de regenerare urbană. Prin intermediul fundațiilor sale caritabile, el promovează educația, protecția mediului și dezvoltarea comunităților, reflectând angajamentul său față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Sursa foto Shutterstock 

About Author