Jean Claude Van Damme

 

Jean-Claude Van Damme a dezvăluit că Steven Seagal a refuzat o ofertă de 20 de milioane de dolari pentru a participa la o luptă organizată între ei în anii '90. Aceasta ar fi fost o oportunitate comercială de proporții, care ar fi exploatat rivalitatea notorie dintre cei doi actori. 

Jean-Claude Van Damme și Steven Seagal au fost două dintre cele mai mari vedete de acțiune ale anilor '80 și '90. Ambii și-au construit cariere impresionante prin performanțele lor și prin stilul lor distinctiv de luptă. Rivalitatea dintre ei, similară cu cea dintre Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone, a fost alimentată de personalitățile lor puternice și de comentariile acide făcute în presa din acea vreme. 

Oferta de 20 de milioane de dolari

Potrivit lui Van Damme, Peter Guber, un producător de filme renumit, a propus ideea unei lupte între cei doi actori în Las Vegas, la începutul anilor '90. Oferta includea un onorariu de 20 de milioane de dolari pentru fiecare dintre ei – o sumă colosală, chiar și pentru standardele de atunci ale industriei. "Aveau o idee să aibă o luptă între mine și Steven la Mirage, în Las Vegas. Douăzeci de milioane fiecare. El nu a acceptat lupta." a spus Van Damme. 

Din punct de vedere comercial, un astfel de eveniment ar fi fost o mină de aur. Organizatorii anticipau o cerere imensă pentru bilete și o acoperire media globală, datorită popularității celor două vedete și a dorinței fanilor de a vedea o confruntare reală între cei doi. Veniturile din vânzările de bilete, drepturile de transmisie și merchandising ar fi putut depăși cu mult investiția inițială.

Rivalitatea dintre Van Damme și Seagal pare să fi început în urma unor comentarii disprețuitoare făcute de Seagal la adresa carierei de arte marțiale a lui Jean Claude Van Damme. În 1991, în timpul unui interviu, Seagal a pus sub semnul întrebării legitimitatea recordului lui Van Damme în kickboxing, ceea ce a declanșat reacții vehemente din partea acestuia. 

Lupta care nu a mai fost

Chiar dacă această oportunitate nu s-a materializat, povestea ilustrează potențialul uriaș de marketing și business al vedetelor de acțiune din acea epocă. Rivalitatea neexploatată dintre Jean Claude Van Damme și Steven Seagal rămâne o curiozitate istorică a industriei de divertisment, demonstrând cât de profitabile pot fi conflictele personale când sunt transformate în spectacol. Seagal nu a comentat public despre această ofertă, dar este posibil să aibă propria sa versiune a evenimentelor. În ciuda vârstei și a timpului trecut, interesul pentru o confruntare între cei doi ar putea fi încă viabil. Cu toate acestea, este puțin probabil ca ofertele financiare să fie la fel de generoase ca în anii '90.

Sursa foto Shutterstock

 

About Author