Una dintre principalele probleme cu care se confruntă Tesla este stagnarea cererii pentru vehiculele sale electrice, chiar și după ce a redus agresiv prețurile pentru a stimula vânzările. Cu toate acestea, această strategie a avut un impact modest, în special în rândul șoferilor sceptici față de vehiculele electrice.
În plus, Tesla nu are perspective imediate de creștere. În China, își pierde cota de piață, iar analiștii nu se așteaptă la lansarea următoarei generații de vehicule electrice până în 2027. Aceste probleme pun presiune suplimentară asupra companiei, care se confruntă deja cu o scădere semnificativă a valorii acțiunilor sale.
Pe lângă acestea, Tesla se confruntă cu obstacole importante în Europa. Recent, a fost forțată să-și reducă livrările în regiune după ce un grup de mediu a protestat legat de planurile Tesla de a defrișa păduri pentru a-și extinde fabrica. În plus, muncitorii Tesla din Suedia sunt în grevă de luni de zile și blochează acum stațiile de încărcare a vehiculelor electrice. Elon Musk, CEO-ul Tesla, se află în dispută cu muncitorii suedezi de mai bine de 4 luni de greve – primele împotriva Tesla oriunde în lume. 10 sindicate suedeze au lansat până în prezent acțiuni industriale împotriva companiei, iar presiunea crește.Problema la baza disputei originale privește Tesla și sindicatul industrial suedez IF Metall, care a căutat un acord colectiv pentru a oferi salarii și beneficii mai bune mecanicilor din atelierele de reparații Tesla. Membrii sindicatului din Suedia sunt în grevă începând cu 27 octombrie.
În lumina acestor evenimente, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere de aproximativ 33% în acest an, transformându-le în cel mai slab performer din S&P 500. Wells Fargo avertizează că aceste acțiuni ar putea continua să scadă cu încă 30%, subliniind îngrijorările persistente legate de viitorul companiei.
Sursa foto: Shutterstock