Apple se confruntă cu o amendă estimată la aproximativ 500 de milioane de euro

Conform informațiilor, UE va declara că Apple a blocat rivalii săi în a informa utilizatorii despre opțiuni mai ieftine, o acțiune care ar încălca regulile de concurență. Raportul indică faptul că aceste acțiuni s-au concentrat în special asupra serviciilor de streaming muzical ale concurenților, limitând astfel alegerea consumatorilor.
Această veste survine după o investigație declanșată de UE în urma unei plângeri depuse de Spotify în 2019, care susținea că regulile App Store-ului Apple au creat un mediu care restricționează opțiunile și inovația prin impunerea unei comisioane de 30% pentru dezvoltatorii de aplicații.
Într-un efort de a se adapta la reglementările impuse de Digital Markets Act, Apple a anunțat recent modificări în UE. Aceste schimbări includ reducerea comisioanelor de la 30% la 17%, cu o taxă suplimentară de 3% pentru procesarea plăților. Cu toate acestea, potrivit CEO-ului Spotify, Daniel Ek, aceste schimbări pot avea consecințe semnificative pentru dezvoltatorii de aplicații gratuite, care acum se confruntă cu taxe substanțiale pentru descărcări și actualizări anuale.

About Author