ad-test-0
ad-test-2

Libertate de mişcare: Cinci tineri din Miercurea Ciuc realizează case pe roţi

Cinci tineri din Miercurea Ciuc realizează, de doi ani, căsuțe mobile, care au bucătărie, living, baie și dormitor. Prețul unei astfel de locuinţe este cuprins între 17.000 și 40.000 de euro, iar fondatorii proiectului au vândut deja șapte case de acest tip, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un trend urmat de tot mai multe persoane care-și doresc să trăiască altfel prinde contur și la noi în țară. Este vorba de conceptul căsuțelor pe roți, care pot fi mutate din oraș în oraș de persoanele care-și schimbă locul de muncă, ori când pleacă în concediu la munte sau la mare.

O echipă de tineri din Miercurea Ciuc realizează, de doi ani, astfel de căsuțe mobile, două modele de locuințe pe roți fiind prezentate, vineri, la Timișoara. Căsuțele au lungimea unei rulote, dar condițiile din interior sunt ca cele din apartament. Ambele modele prezentate la Timișoara sunt prevăzute pentru locuit permanent, fiind dotate cu bucătărie, living, baie, dormitor. „Casele au pereții izolați, astfel că se poate sta în ele fără niciun fel de problemă și vara și iarna. Toate casele pe care noi le producem se pot conecta direct la sursa de rețea de apă, dar avem și rezervoare încorporate, putem avea o independență de rețea”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre fondatorii proiectului „Eco Tiny House”, Botond Szakacs.

Reprezentanții firmei explică faptul că aceste căsuțe pot fi izolate complet pe acoperiș, pereți și pardoseală folosind izolație naturală ca vată bazaltică, vată de oaie, cânepă sau fibră de lemn. Botond Szakacs a povestit că ideea acestei afaceri a pornit dintr-o nevoie de a construi un spațiu mic, unde vara să poată sta cu familia. „În zona noastră sunt foarte multe terenuri frumoase și am observat că toate sunt extravilane și nu prea am primit autorizație de construire. Din acest motiv am început să căutăm și am găsit casele pe roți. De aici a pornit ideea. Am făcut prima casă, a doua casă și acum livrăm primele două case ale noastre în Belgia, pe care le prezentăm acum la Timișoara. Nu e nevoie de autorizație de construire pentru realizarea acestor case și credem că astfel putem atrage foarte mulți clienți”, a precizat Botond Szakacs.

Fondatorul proiectului Eco Tiny House spune că deja au fost vândute cinci astfel de case pe roți în România, iar acum sunt livrate primele două în străinătate. În ceea ce privește prețurile unor astfel de case mobile, acestea sunt cuprinse între 17.000 și 40.000 de euro, în funcție de cerințele clienților, nivelul de echipare și materialele folosite. „În primă fază, noi nu ne-am gândit la o piață în România, însă prima noastră comandă a venit de la Brașov, de la o familie și foarte repede, în prima lună după ce am lansat afacerea noastră. Pe parcurs am vândut cinci case în România. În străinătate există foarte mulți producători buni, însă au niște prețuri puțin cam piperate și cred că la acest lucru putem că compensăm noi", a mai explicat Botond Szakacs.

Tags: 

About Author

Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România care şi-a exportat modelul de business. Pe piaţa din Cehia, Mediafax, o companie media lansată în iunie 2008, funcţionează ca singura agenţie de presă privată care transmite în timp real informaţii din toate domeniile. Serviciile de ştiri şi imagini sunt disponibile prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz, respectiv www.mediafaxfoto.cz. De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.
ad-test-3