ad-test-0
ad-test-2

BCR acordă finanțări de peste 1,23 miliarde de lei pentru IMM-uri

Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Comerciala Română (BCR) au semnat actul adițional de majorare a acordului de garantare în cadrul Programului Inițiativa pentru IMM-uri. Astfel, prin Programul Inițiativa pentru IMM-uri, BCR va acorda finanțări de peste 1,23 miliarde de lei, pentru investiții și activitatea curentă a IMM-urilor.

Totodată, companiile vor beneficia de dobânzi mai reduse decât cele standard, alături de o garanție de 60%, acordată de FEI.

Din 2017 și până în prezent, BCR a finanțat deja peste 300 de IMM-uri cu circa 500 milioane lei, în cadrul aceluiași program.

“Există provocări și oportunități la tot pasul într-o economie în schimbare. În acest context, alături de Fondul European de Investiții, BCR va acționa ca un adevărat accelerator de business pentru afacerile românești. Mai mult decât costuri de finanțare foarte bune, aducem expertiză în structurarea finanțărilor și managementul riscului. Vrem să accelerăm business-urile românești sănătos, în siguranță și pe termen lung”, a declarat Sergiu Manea, președintele BCR.

Tranzacțiile IMM beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul Inițiativa pentru IMM, finanțat de Uniunea Europeană, prin FEDR și Horizon 2020, și de către Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții.

Parteneriatul dintre Fondul European de Investiții și Banca Comerciala Româna a început încă din anul 2010, continuă să aducă beneficii pentru clienții băncii. Între cele doua instituții mai sunt în vigoare un acord de finanțare și garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pentru fermierii și antreprenorii din zonele rurale, în cadrul Programului FEI AGRI, și un acord de garantare destinat acordării de împrumuturi pentru clienți micro, inclusiv start-up-uri, în cadrul Programului COSME.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

About Author

ad-test-3