Spaniolii de la Gestamp intră pe piața de componente auto, au cumpărat o fabrică din Pitești

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Producătorul spaniol de componente auto Gestamp, a intrat pe piața din România, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al unei companii locale, care produce pentru Grupul Renault-Nissan, prin intermediul Dacia.

Compania achiziționată este amplasată în zona limitrofă a orașului Pitești, având peste 200 de angajați și o vânzări de 17 milioane de euro în 2016. Gestamp a efectuat achiziția prin filiala sa turcească Beyçelik Gestamp.

Fabrica românească furnizează în prezent componente ștanțate de dimensiuni mici și medii, precum și ansamble. Gestamp are drept scop creșterea cifrei de afaceri a unității, prin fabricarea de componente cu valoare adăugată, precizează un comunicat al companiei spaniole.

În urma achiziției din România Gestamp își desfășoară activitatea în 21 de țări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe piețe în care Gestamp are fabrici de producție.

Într-un clasament la nivel global, România este cea de-a 27-a țară producătoare de vehicule, producând pe an 387.000 de vehicule marca Dacia și Ford, ambii producători având fabrici în România.

„România este o țară cu prezent și viitor foarte promițătoare în sectorul auto și avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienților noștri cu sediul în această țară abilitățile cu care sunt deja familiarizați în alte părți ale lumii”, spune președintele și CEO-ul Gestamp, Francisco J. Riberas.

Gestamp este principalul furnizor de componente ștanțate pentru grupul Renault și al doilea furnizor al grupului Renault-Nissan. Are 98 de fabrici, alte 10 aflate în fază de construcție și 12 centre de cercetare și dezvoltare. În anul 2015, cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 7,035 de miliarde de euro și are peste 34.000 de angajați în întreaga lume.

Departamentul Economic, economic@mediafax.ro