ad-test-0
ad-test-2

Acțiunile Ferrari înregistrează o creștere remarcabilă în urma expansiunii portofoliului. În 2025 urmează să lanseze prima mașină complet electrică.

Ferrari pregătește intrarea într-o nouă eră odată cu lansarea primei sale mașini complet electrice

Reuters relatează că Ferrari, celebrul producător de mașini sport de lux, a captat atenția investitorilor prin confirmarea că veniturile și profiturile sale vor continua să înregistreze creșteri în cursul anului curent. Această prognoză încurajatoare este susținută de un portofoliu de comenzi solid, care se extinde până în anul 2025.

Proiecțiile optimiste au generat la începutul lunii februarie o creștere de până la 9,5% a acțiunilor Ferrari, conducând valoarea de piață a companiei la un nivel record de 100 de miliarde de dolari. Această performanță vine în contrast cu pierderile de peste 10% suferite între jumătatea lunii decembrie și sfârșitul lunii ianuarie.
Coincidență sau nu, tot în februarie, echipa de Formula 1 a Ferrari a făcut o mutare spectaculoasă prin angajarea lui Lewis Hamilton, campion mondial de 7 ori, pentru a concura pentru ei începând cu 2025. Mișcarea a captat atenția întregii lumi, schimbarea aceasta înseamnând sfârșitul unei ere remarcabile și deschiderea către noi provocări pentru celebrul campion mondial, care și-a construit o carieră de excepție sub culorile echipei Mercedes.
În sălile de consiliu, CEO-ul Ferrari, Benedetto Vigna, a subliniat vitalitatea afacerii, evidențiind rezistența portofoliului de comenzi în toate zonele geografice și pe întreg parcursul anului 2025. Mai mult, Ferrari pregătește intrarea într-o nouă eră în ultimul trimestru al anului viitor, odată cu lansarea primei sale mașini complet electrice.
În cadrul planului său de afaceri pe termen lung, Ferrari a proiectat un EBITDA ajustat între 2,5 miliarde și 2,7 miliarde de euro până în 2026.

About Author

ad-test-3