ad-test-0
ad-test-2

Anul 2023 în turismul românesc. 5 miliarde de lei injectați în economia României de către 2 milioane de vizitatori străini

Anul 2023 a fost unul semnificativ pentru industria turismului din România, marcând o revenire impresionantă a fluxului de turiști nerezidenți. Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, numărul total al turiștilor nerezidenți cazați în România, a atins cifra de aproape 2 milioane de persoane (1.958.900), generând cheltuieli în valoare de peste 5 miliarde de lei (în medie 2674,8 lei/persoană). Acest lucru a avut un impact semnificativ asupra economiei locale și a industriei turismului.

Călătoriile în scop particular au reprezentat principalul motiv al sejurului pentru 50,6% dintre turiștii străini, iar cheltuielile acestora au constituit 44,8% din totalul cheltuielilor înregistrate. Aceasta arată o preferință crescută pentru turismul de agrement și explorare personală în România. Pe de altă parte, 49,4% dintre turiști au călătorit în scopuri de afaceri, contribuind cu 55,2% din totalul cheltuielilor.
Interesant este că, din totalul turiștilor străini sosiți în România în 2023, 39,3% și-au organizat singuri sejurul, indicând o tendință crescândă de independență în planificarea călătoriilor. Totodată, 37,7% au optat pentru organizarea sejurului prin intermediul agențiilor de turism, evidențiind importanța serviciilor și a pachetelor turistice bine structurate.
Avionul a fost principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România în 2023, fiind ales de 75,9% din numărul total de turiști. Aceasta poate fi atribuită creșterii conectivității aeriene și a numărului de rute către destinațiile din România.

About Author

ad-test-3