ad-test-0
ad-test-2

Implică-te în finalizarea Campusului Lumya pentru a aduce o schimbare reală în viețile persoanelor cu autism!

Start constructie campus Lumya

În Bolintin-Vale, județul Giurgiu, a fost dat startul construcției primului campus din România dedicat persoanelor cu autism. Desfășurat pe o suprafață de 10.000 mp, acest proiect este inițiat de către Asociația NIA Neurodiversity Academy, avându-l ca președinte și fondator pe Steluța Moisescu, o mamă dedicată a unui adolescent cu autism: "Cred în umanitate, empatie, diversitate, incluziune și când toate acestea sunt dublate de educație, principii și gânduri bune pentru cei din jur, ne vor face să simțim adevărata dimensiune a cuvântului OM".

În România, persoanele cu autism și familiile lor se confruntă adesea cu lipsa unor opțiuni adecvate de sprijin și suport, în special când aceștia ajung adolescenți și adulți, provocând dificultăți semnificative și un impact negativ asupra calității vieții lor. Vezi mai multe detalii aici.Este momentul ca această realitate să fie schimbată și să oferim un viitor și șansa la o viață independentă pentru aceste persoane.
Putem face acest lucru, putem oferi un viitor, implicându-ne în construcția și finalizarea Campusului Lumya. Acesta este un proiect inovator în România, construit pentru a oferi persoanelor cu autism și familiilor lor un mediu sigur, care să-i sprijine și să-i susțină. Este prima comunitate cu servicii integrate, terapeutice, medicale, servicii rezidențiale cu asistență specializată, cu programe de dezvoltare a abilităților pentru o viață independentă și programe de incluziune, într-o locație unică, o comunitate extrem de deschisă și suportivă. Proiectul include, de asemenea, o cantină cu sală de mese, seră, padoc și un spațiu bine amenajat pentru diverse activități în aer liber. Totul este proiectat astfel încât să ofere adolescenților și adulților cu autism posibilitatea de dezvoltare a abilităților esențiale pentru integrare socială.
Fiecare donație va contribui la construcția și finalizarea Campusului Lumya, un proiect construit in jurul nevoilor adolescenților și adulților cu autism și pentru familiile lor, cu scopul de a le oferi un viitor sigur și sprijinul cuvenit. Mulțumim tuturor companiilor și instituțiilor, precum și persoanelor care s-au implicat deja în susținerea acestui proiect (ArchivIT, AgroConcept, Cool by High Tech Clima - membru Elevetion Group, Somaco - o companie Holcim Group, KIWI Travel, Railway Systems by Voelstapine, Geberit și Douglas).
Avem nevoie de susținere in continuare pentru construcția Campusului Lumya.
Iată câteva modalități prin care puteți contribui:
• Sponsorizări din partea organizațiilor și a instituțiilor, inclusiv în materiale de construcție, instalații, echipamente, mobilier necesare dezvoltării acestui Campus.

• Redirecționarea impozitului de profit aferent anului 2023 către Asociația NIA Neurodiversity Academy în scopul construcției Campusului Lumya.

• Donații: orice sumă donată este valoroasă și contribuie la realizarea acestui proiect vital. Fie că este vorba despre o mică donație sau despre un sprijin mai consistent, fiecare gest contează și face o diferență reală.

• Implicare voluntară: dacă nu poți dona financiar, poți contribui cu timpul și expertiza ta. Fie că este vorba despre organizarea de evenimente de strângere de fonduri, promovarea proiectului sau oferirea de suport în diverse activități, fiecare voluntar este o resursă prețioasă.

• Promovare: spune povestea Campusului Lumya și împărtășește-o cu familia, prietenii și colegii tăi. Cu cât mai mulți oameni sunt conștienți de acest proiect, cu atât mai multe șanse avem să aducem schimbarea de care avem atâta nevoie.
Ce înseamnă Campusul Lumya?

• Spații pentru ateliere de dezvoltare a abilităților: locuri special amenajate pentru a ajuta persoanele cu autism să-și dezvolte abilitățile necesare pentru o viață independentă.

• Servicii de recuperare terapeutică care oferă suportul medical și terapeutic necesar pentru a ajuta beneficiarii să-și atingă potențialul maxim. 250 locuri zilnic cu peste 1000 beneficiari direcți și peste 4000 beneficiari direcți și indirecți an de an, cu servicii medicale pentru 11 specializări și peste 100 de investigații pe zi.

• Zonă rezidențială cu sprijin specializat: un mediu sigur și confortabil pentru persoanele cu autism, unde pot trăi și se pot integra într-o comunitate care să le ofere sprijin. Căsuțe cu capacitate pentru 1-6 persoane, 42 de locuri pentru beneficiari direcți + îngrijitori/asistenți personali.

“Prin donația ta poți face posibil acest vis și poți să aduci schimbarea atât de necesară. Haideți să fim alături de cei care au nevoie de noi. Prin susținerea Campusului Lumya, dăm startul unei transformări semnificative în societate și e timpul să oferim șansele corecte persoanelor cu autism la un stil de viață normal, integrare socială și economică. În martie 2024 am început construcția Campusului Lumya și obiectivul nostru este ca într-un an să finalizăm acest proiect, astfel încât cei mulți ce-l așteaptă să poată beneficia de el. Sunt ferm convinsă că fiecare persoană merită șanse egale și sprijin adecvat pentru a-și atinge potențialul maxim. Ca mamă și profesionist în industria farmaceutică, am experimentat direct nevoia critică de servicii specializate pentru persoanele cu autism și familiile lor, iar acest lucru mi-a întărit angajamentul față de comunitate și determinarea de a mă implica pentru o societate mai deschisă, adaptată, cu soluții reale și concrete pentru persoane cu autism. Campus Lumya este un proiect inovator, cu potențialul de a fi replicat în multe zone din țară." spune Steluta Moisescu, președinte și fondator al Asociației NIA Neurodiversity Academy.

Alătură-te acestui proiect și fii parte din schimbare!

About Author

ad-test-3