ad-test-0
ad-test-2

ONG-ul ÎntreVecini lansează campania "Din aproape în realitate", oferind granturi de 15.000 de euro

Românii din comunitățile de bloc au acum oportunitatea de a primi sprijin substanțial pentru a aduce schimbări pozitive în viața lor și în mediul înconjurător. Organizația non-guvernamentală ÎntreVecini lansează campania "Din aproape în realitate", oferind granturi de 15.000 de euro pentru montarea gratuită de panouri fotovoltaice pe blocuri și pentru susținerea unor acțiuni sustenabile.

ONG-ul este în căutarea a zece grupuri de vecini din toată România, ÎntreVecini dorind să sprijine comunitățile locale în dezvoltarea unor proiecte care să aducă beneficii durabile și să promoveze sustenabilitatea. De la București până în Târgu Jiu și dincolo de aceste orașe, organizația își propune să extindă aceste inițiative la nivel național. Conform celui mai recent sondaj realizat de ONG, 64% dintre românii care locuiesc la bloc consideră că dorința de a construi o comunitate mai strânsă și de a dezvolta proiecte comune în cartier i-ar determina să-și cunoască mai bine vecinii. Astfel, inițiativa vine în întâmpinarea lor și pornește o mișcare pentru restabilirea comunităților și redefinirea a ceea ce înseamnă vecinătatea cu adevărat.
Până în prezent, ÎntreVecini a reușit să lucreze cu 7 comunități din București și Târgu Jiu, care sunt deja în etape avansate ale proiectelor lor comunitare. Acum, se caută grupuri de locuitori din blocuri care își doresc să facă schimbări pozitive și să își îmbunătățească comunitatea, extinzând aceste inițiative la nivel național. Evenimentele sustenabile sau proiectele comunitare desfășurate în comunitățile câștigătoare vor fi diverse, precum transformarea grădinilor în hub-uri de socializare între vecini, zile de grădinărit sau picnicuri de socializare în grădină, crearea unui ecosistem local pentru încurajarea biodiversității, florei și faunei și multe altele. Proiectul „ÎntreVecini” are ca principal partener, încă de la înființare, BRD Groupe Société Générale, care s-a implicat pentru a face posibilă și integrarea comunităților din celelalte sectoare din București, dar și pentru a putea extinde rapid proiectul și în alte orașe din țară.
Fiecare dintre cele zece comunități selectate va primi finanțare nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro pentru a organiza, timp de un an, zece activități și proiecte comunitare. Aceste inițiative vor fi susținute de un membru al echipei ÎntreVecini, numit catalizator local, care va oferi îndrumare și sprijin în implementarea lor. Proiectul include și montarea de panouri fotovoltaice pe blocuri, o investiție în energie verde și sustenabilitate. Bugetul total pentru panouri fotovoltaice nu va depăși 8.000 de euro, iar acestea vor fi instalate în mod profesional, acoperind o suprafață de maxim 40 de metri pătrați.
În plus, ÎntreVecini va colabora cu asociațiile de proprietari ale blocurilor câștigătoare pentru a asigura implementarea eficientă a proiectului și utilizarea corectă a fondurilor. Acest parteneriat este esențial pentru succesul și durabilitatea inițiativei. Prin implicarea și colaborarea comunităților, precum și prin sprijinul partenerilor, inclusiv BRD Groupe Société Générale, ÎntreVecini urmărește să contribuie la construirea unui viitor mai sustenabil și mai prosper pentru toți românii.

About Author

ad-test-3