ad-test-0
ad-test-2

Meta introduce etichete AI pentru conținut video și foto pentru a îmbunătăți transparența pe Facebook, Instagram și Threads. Utilizatorii care nu dezvăluie că au folosit AI vor fi penalizați.

Într-un efort de promovare a transparenței și de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra conținutului creat cu ajutorul inteligenței artificiale, Meta a anunțat o nouă inițiativă ce constă în introducerea etichetelor pentru imaginile create cu unelte AI pe platformele sale Facebook, Instagram și Threads.

Această mișcare vine în contextul creșterii utilizării tehnologiilor AI pentru manipularea și editarea imaginilor, generând conținut care poate să nu fie întotdeauna ușor de distins de fotografiile și videoclipurile tradiționale. Prin implementarea etichetelor AI, Meta își propune să ofere o transparență sporită în privința modului în care conținutul este creat și editat, ajutând astfel la evitarea manipulării sau distribuirii neintenționate de informații false.
Cum funcționează etichetele AI?
Utilizatorii care creează conținut foto și video cu ajutorul uneltelor AI, precum filtre de realitate augmentată, efecte foto sau alte instrumente bazate pe inteligența artificială, vor avea acum opțiunea de a eticheta imaginile pentru a indica faptul că acestea au fost create cu ajutorul AI. Etichetele vor fi vizibile pentru ceilalți utilizatori care interacționează cu conținutul respectiv, oferind astfel o informație clară și transparentă privind originea și procesul de creare al imaginii sau videoclipului.
Implicațiile pentru utilizatori și penalizările pentru nedezvăluirea utilizării AI
În plus, față de introducerea etichetelor AI, Meta a anunțat că va penaliza utilizatorii care nu dezvăluie în mod clar și precis că au folosit unelte AI în procesul de creare a conținutului. Aceasta ar putea include sancțiuni precum restricționarea temporară a funcțiilor de postare sau distribuire a conținutului, cu scopul de a încuraja transparența și responsabilitatea în rândul comunităților online.
Meta evidențiază că această inițiativă vine în contextul preocupărilor crescânde legate de diseminarea informațiilor false sau manipulate pe platformele sale. Prin promovarea transparenței și prin sancționarea utilizatorilor care nu dezvăluie utilizarea AI în procesul creativ, compania își propune să asigure un mediu online mai sigur și mai informativ pentru toți utilizatorii săi.

About Author

ad-test-3