ad-test-0
ad-test-2

UniCredit Bank România se retrage de pe Facebook, de la 1 iunie

După ce Unicredit Bank a suspendat orice tip de publicitate de pe paginile de Facebook, anul trecut, reprezentanții băncii anunță că se vor retrage complet de pe canalele de social media deținute de Facebook (Facebook, Messenger și Instagram), de la 1 iunie.

Anunțul oficial a apărut luna aceasta pe pagina de Facebook UniCredit Bank România:

Suntem dedicați asigurării unui dialog privat și de înaltă calitate cu clienții noștri și investim constant în îmbunătățirea canalelor noastre digitale. De aceea, vă anunțăm că ne vom retrage complet de pe Facebook și de pe toate canalele sociale deținute de Facebook, începând cu data de 1 iunie 2019.

Anunțul vine la un an după scandalul Cambridge Analytica, în urma căruia Directorul Executiv al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a ordonat în mod explicit personalului să taie toate legăturile băncii cu Facebook.
Potrivit acestuia, „Facebook nu acționează într-un mod etic. Nu vom mai utiliza această platformă până când nu va avea un comportament etic corespunzător.”

Deși Facebook a garantat celor 2,2 miliarde de utilizatori că nu va exploata sau împărtăși datele lor cu terțe părți, ancheta Observer/Guardian a demonstrat că rețeaua socială și-a încălcat promisiunea.

UniCredit Bank e unul din liderii bancari europeni, cu o rețea de 8,500 de sucursale în 17 țări.

About Author

ad-test-3