ad-test-0
ad-test-2

Samsung cumpără producătorul de electronică auto Harman cu opt miliarde de dolari

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - Samsung Electronics cumpără producătorul de echipamente electronice auto Harman International Industries pentru opt miliarde de dolari, în contextul în care intenționează să intre în domeniul componentelor tehnologice conectate la internet, potrivit BBC.

Oferta de 112 dolari pe acțiune reprezintă un bonus de 28% pentru Harman, la prețul de închidere a pieței, și reprezintă cea mai mare achiziție de peste hotare a unei firme sud-coreene.

Samsung susține că electronicele auto reprezintă o „strategie prioritară”. Piața tehnologiilor conectate este așteptată să crească la 100 de miliarde de dolari până în 2025.

Cea mai mare parte a veniturilor Samsung este generată de afacerea smartphone-urilor, dar gigantul încearcă să se dezvolte în noi domenii.

În 2015, Samsung a creat o divizie centrată pe eletronice auto și, recent, a investit în producătorul de mașini din China, BYD.

Harman, care are sediul în Connecticut, face produse folosite în peste 30 de milioane de mașini. Înțelegerea este așteptată să fie finalizată până la mijocul anului 2017.

Anca Olteanu, anca.olteanu@mediafax.ro

ad-test-3