Iată, însă, câteva lucruri interesante despre cel mai bogat om din lume, pe care sigur nu le știai:

1. Bezos este atât de bogat, încât o sumă medie 1 dolar cheltuit de un american din clasa medie e echivalent cu 1,7 milioane de dolari cheltuiți de Bezos. Ca și când ar avea propria sa valută.

Averea lui Bezos, singurul acționar majoritar al Amazon, cu 16% din acțiuni, cumulează aproximativ 163 miliarde de dolari. Valoarea netă medie a unui american de rând este de 97.300 dolari. Conform Inc., împărțim 163 miliarde dolari la 97.300 dolari și ... da, reiese că 1 dolar pentru un american înseamnă cam 1,675 de milioane dolari pentru cel mai bogat om din lume.

2. Amazon nu a fost un succes în primii ani

Planul de afaceri gândit de Bezos nu a înregistrat profit decât abia în al 5-lea an de activitate. Primul său profit, de 5 milioane de dolari, a fost înregistrat abia la sfârșitul anului 2001.

3. Clienții Amazon îl pot contacta pe Jeff Bezos în mod direct, prin e-mail

Într-o lume în care majoritatea CEO-ului lasă responsabilitatea comunicării cu potențialii sau actualii clienți pe umerii departamentelor specializate, Bezos poate fi contactat oricand la jeff@amazon.com. Chiar dacă nu răspunde la fiecare dintre mesaje, Bezos se asigură întotdeauna că problemele întâmpinate de clienți sunt rezolvate cu promptitudine.

4. Potrivit Business Insider, un om obișnuit cu studii superioare va câștiga aproximativ 2,2 milioane de dolari în timpul vieții sale. Bezos câștigă atât în mai puțin de 15 minute.

Potrivit calculelor Business Insider din 2018, Jeff Bezos, care are o diplomă de licență de la Universitatea Princeton, câștigă 149.353 dolari pe minut.

5. Prezentările Power Point sunt complet interzise la întâlnirile cu el

Pentru a încuraja gândirea critică și creativitatea, Jeff a interzis PowerPoint în biroul său. Angajații săi trebuie să depună, în locul prezentărilor, propuneri descrise în șase pagini. Ca urmare, abilitățile de scriere sunt foarte apreciate la Amazon.

About Author