Academia inventeaza.ro (www.academia.inventeaza.ro) anunta lansarea proiectului „Burse educationale in domeniul Roboticii – 10 pentru 10”!

Proiectul are ca scop principal sustinerea tinerilor de exceptie care au incheiat anul scolar 2015-2016 cu nota 10 pe linie, in vederea participarii gratuite la cursurile de robotica oferite de Academia inventeaza.ro pentru deprinderea de notiuni practice de programare, robotica, electronica si mecanica.

Finantarea se asigura exclusiv din sursele proprii ale academiei pentru sustinerea tinerilor in vederea deprinderii de competente in domeniul IT/Robotica, iar in cadrul proiectului va fi oferit un numar total de 10 burse.

Inscrierile se pot face on-line pe www.academia.inventeaza.ro. Confirmarea locului se face numai in baza incheierii contractului de studii. La semnarea contractului sunt necesare urmatoarele documente in copie xerox, in doua exemplare: carnet de note vizat din care sa reiasa situatia scolara (10 pe linie) si/sau diploma de merit sau premiu (daca este cazul).

Locurile sunt limitate. Ocuparea celor 10 locuri se va face numai in ordinea semnarii contractului de studiu. Bursele se adreseaza exclusiv elevilor care au media generala 10 (nu FB), adica din clasele V-XII. Este important de stiut ca programul nu include kit-ul robotic si laptop-ul necesar pentru programarea robotului.

Data limita de confirmare a locului este 13 februarie 2017.

Cursurile vor avea loc numai in Bucuresti, in perioada 20 februarie 2017 - 25 iunie 2017.

DESPRE PROGRAM

Academia inventeaza.ro (www.academia.inventeaza.ro) este un program educational de tip STEAM*, care are la baza deprinderea de notiuni practice de Programare, Robotica, Electronica si Mecanica. Programul imbina utilizarea tehnologiei cu joaca educativa si este complementar cunostintelor dobandite la scoala de copiii cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani.

*Acest program este dezvoltat pe baza conceptului educational de tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), avand o abordare interdisciplinara si aplicata. Fiind o activitate complementara programului scolar obligatoriu, scopul principal al Academia inventeaza.ro este acela de a invata tinerii CUM sa puna in aplicare, in viata de zi cu zi, cunostintele dobandite la scoala. astfel, STEAM integreaza cele cinci discipline intr-o paradigma de invatare care corespunde cerintelor prezente sau viitoare ale lumii reale.​

 

About Author